ЦСКА ще си плати всички дългове към държавата, които са над 10 милиона лева. Това обяви изпълнителният директор на клуба Пламен Марков в предаването Sport7 по TV7.

В същото време той осъди действията на привържениците и инцидента от мача с Ашдод, когато те нахлуха на терена и контролата беше прекратена при резултат 1:0 за израелците.

"Във всички случаи не подкрепям това, което се случи. Това не е формата за решаване на проблеми от подобен характер. Разграничавам се от тези действия, това не води до никакво развитие не само за клуба, но и за българския футбол. Това не е начинът за изразяване на недоволство. Нашите фенове са 12-ия ни играч и без тях няма да сме толкова силни в бъдещето ни развитие, но няма да толерираме омраза и насилие".

"Необяснимо агресивни бяха играчите на Ашдод. Имаше много груби влизания. Този мач можеше да бъде прекратен заради тези грубости. Можеше да се стигне до много сериозни контузии. Имаше и подценяване около опазването на реда на срещата. Искам да съм ясен – осъждаме насилието и няма да го толерираме по никакъв начин. Ще направим всичко възможно в срещите от "В" група да не се допуска такова нещо. Много подобни моменти ще има".

"Като се има предвид, че в нашата държава всичко е възможно, не изключвам възможността да е дирижирано всичко  това. И вчера имаше бомби, преди още феновете да нахлуят. Тези бомби можеха да доведат до нов инцидент, какъвто бе с журналиста от Btv".

Той все пак поднесе своите извинения на Ашдод и призна, че израелците си са в правото да не са доволни от инцидента, но в същото време е на мнение, че именно те са били агресивно настроени. "Ние сме толерантни хора, разбира се, че ще поднесем извинения", допълни Марков.