Треньорът на Ашдод Еял Лахман поиска официално извинение от ЦСКА заради безредиците по време на контролата между двата отбора.

Спецът обясни, че не е нормално футболистите му да бъдат атакувани от противниковите фенове дори след двубоя, а и на следващата сутрин.

"Знаете, ние сме футболни хора и повярвайте ми, понякога знаем и разбираме неща като тези. Идваме от Израел, понякога ситуацията не е лесна, но това, което ни разочарова най-много фактът, че някои хора в България се опитаха да изкарат моя клуб Ашдод виновен за случилото се. Това не е правилно и не прави чест. Не сме ходили в полицията и не сме говорили излишно за случилото се вчера. Но ако някой види какво точно се случи, ще бъде шокиран от снимките и кадрите. Но ние не сме правили проблеми, чувстваме се зле, напуснахме мястото, върнахме се в хотела и на сутринта, когато станахме бяхме изненадани да видим, че никой от противниковия клуб не дойде да ни се извини, а обвиниха нас пред медиите. Смятам, че това не е правилно, не им прави чест и съм много разочарован", каза Лахман пред TV7.

"Не искам да говоря срещу хората, за религия, за опонентите. Това, което знам е, че два дни преди мача, полицията дойде тук и ни казаха, че не е възможно да играем мача тук в Правец заради феновете на ЦСКА и от клуба ни предложиха да гостуваме в София на техния стадион. И ние приехме като гости и бяхме поласкани. Но бяхме нападнати от началото с бутилки и камъни на резервната скамейка. Не мисля, че сме ги предизвикали по някакъв начин. Бях ударен с бутилка по главата, но най-много съм ядосан от един факт, че всеки от противниковия отбор побързаха да излязат пред медиите и да се оплачат от нас, вместо да ни се извинят. Ние сме израелци, разбрани хора, щяхме да влезем в положение, но никой от тях не направи това", обясни още той.