ЦСКА успя да постигне победа с 1:0 във финала за Купата на България за област София (столица). Срещата се игра на стадион "Българска армия", а "Червените" бяха символичен гост в нея.

Двубоят бе доста оспорван, като в крайна сметка момчетата на Николай Митов се пропукаха в края, когато Преслав Йорданов вкара победния гол в 94-ата минута.

"Червените" ще играят срещу спечелилите пресявките в София-област и Пазарджик. След междуобластните квалификации ще се излъчи и представител за същинската 1/16-финална фаза на Купата на България.
 
Двата отбора вече срещнаха в първенството на Югозападната В група. „Армейците” се наложиха с 3:0.


Мачът започна много силно за "Червените" и още в 5-ата минута те имаха страхотна възможност за откриване на резултата.

Силен удар на Чорбаджийски бе спасен от стража на Септември, като топката тупна около голлинията, но главният рефер посочи, че попадение няма. Именно това бе и най-интересната ситуация през първата част и породи доста коментари.

Само две минути след това момчетата на Ицо Янев имаха нов голов шанс, но изстрелът на Преслав Йорданов от близка дистанция бе отразен.

През следващите минути играта се изравни и темпото леко поспадна, но все пак "Червените" продължиха да създават по-интересните шансове.

Аясс отправи хубав удар от дъгата на наказателното поле, но топката мина покрай десния страничен стълб.

В 33-ата минута Ники Цветков се отчете с много добра тупалка от фаул, но стражът на Септември със сетни усилия успя да избие.

До почивката повече положения нямаше, а след нея ЦСКА отново започна по-активно, както бе и в началото на мача.

В 53-ата минута след неумела игра на Емо Петров топката попадна в Головодов, който стреля към вратата. В ситуацията обаче Преслав Йорданов се намираше в засада.

Четвърт час по-късно Гаров от състава на противниковия отбор отправи силен удар, който рикошира в играч на ЦСКА и топката излезе в корнер.

В 82-ата минута Хазуров направи уникален пропуск, след като бе изведен сам срещу вратаря, но ударът му се спря в левия страничен стълб.

Малко след това отново Хазуров направи нов страхотен пропуск, но този път Петров улови удара му.

В 94-ата минута все пак ЦСКА стигна до успеха след гол на Преслав Йорданов, който бе изведен много добре след което се пребори с противников бранител и вкара с мощен удар.

СЕПТЕМВРИ – ЦСКА 0:1
0:1 Преслав Йорданов 90+4

Септември: Емил Петров, Николай Николов, Роналд Донев, Стоян Предев, Мартин Димитров, Димитър Андонов, Илиян Гаров, Георги Русев, Петър Тончев, Анатоли Тодоров, Антонио Павлов.

Старши треньор: Николай Митов

ЦСКА: Анатоли Господинов, Кирил Динчев, Божидар Чорбаджийски, Иво Иванов, Борис Галчев, Преслав Йорданов, Павел Головодов, Самил Аясс, Виктор Райчев, Николай Цветков, Ангел Грънчов

Старши треньор: Христо Янев