ФК Сарая вече е готов с организацията на срещата от турнира за Купата на България срещу ЦСКА идната сряда, съобщи pzsport.info. Тимът от "А" областна група ще приеме носителя на 19 национални купи на стадион "Георги Бенковски" в град Пазарджик на 2 септември 2015 г., сряда от 17:00 часа.

Двубоят ще бъде охраняван от 200 полицаи, а за реда на трибуните ще се грижат 20 стюарди. Община Пазарджик се ангажира с мача и подсигури средствата за охраната от страна на полицията, както и линейката и пожарната и ще подготви стадиона за срещата като няма да иска наем от ФК Сарая.

Четири входа ще бъдат отворени на "Бенковски" като за привържениците на ЦСКА е определен входа откъм помощните игрища и те ще бъдат настанени в сектор "В", която е и най-голямата трибуна на пазарджишкия стадион. Вратите на тези четири входа ще бъдат отворени час и половина преди първия съдийски сигнал, а именно в 15:30 часа. На тях ще работят и каси, откъдето може да се закупят билетите, чиято номинална стойност и за гости и за домакини е една и съща: 5 лева.

В състава на сарайци играят доста бивши играчи на Хебър, като двама от тях са били и кметове на селото, а именно Емил Йорданов и настоящия Николай Минчев като последния се е изправял и срещу ЦСКА с екипа на Хебър при последното участие на пазарджишкия тим в "А" група през сезон 2000/2001.

За последно ЦСКА гостува в Пазарджик на стадион "Бенковски" преди 10 година на 16 март 2005 година, когато на четвърфинал за Купата на България ЦСКА победи Хебър с минималното 1:0 с гол на Евгени Йорданов, а на стадиона тогава имаше 10 000 зрители.

Президентът на ФК Сарая Румен Димитров, който е общински съветник в община Пазарджик, се надява на добро и достойно представяне на своя тим и на голям зрителски интерес на стадиона. В състава на ФК Сарая картотека има и друг общински съветник Георги Георгиев, който е двукратен световен и европейски шампион по самбо в категория до 74 кг. В състава има още един общински съветник, но от Панагюрище и това е Николай Воденичаров.