В последния кръг Антон Карачанаков донесе точката за Славия при визитата на Лудогорец (1:1) с хубав гол от фаул. Именно изпълненията от пряк свободен удар са специалитетът на 23-годишнния футболист.

През зимата той напусна ЦСКА заради една неполучена за­плата и премина в руския втородивизионен Балтика Калининград.

Действителността там обаче се оказа доста сурова и той не успя да се наложи. През лятото Карачанаков избра оферта­та на Славия. Ето какво сподели крилото в интервю за "Тема Спорт"

Антоне, как се чувстваш в Славия, свикна ли вече с отбора?
- Да, всичко е перфектно. Радвам се, че успях вече да отбележа. Вървим добре в първенството. Нещата са наред.

Сам каза, Славия направи нелош старт дотук - тре­то място на две точки от лидера Лудогорец. Какви са амбициите ви?
- Отборът ни е млад и те­първа се изгражда. Събрани сме добри футболисти и се стремим да оформим силен колектив, който да ни води към успехите. Даваме всичко от себе си. Нямаме определе­ни цели, играем мач за мач.

Венци Стефанов каза, че Славия е загубил две точки при визитата си на Лудого­рец, а не е спечелил една. Можеше ли наистина да си тръгнете с победа от Раз­град?
- Мачът беше хубав и двуостър. На моменти и ние имахме нашия шанс да спече­лим, те удариха греди. Ми­сля, че равенството е зако­номерно. Все пак играхме сре­щу шампиона, но знам, че ви­наги може и по-добре, и пове­че. Към това се стремим.

След паузата в шампио­ната ви предстои домакин­ство на Левски. В последни­те двубои Славия има пре­димство срещу сините. Как­во очакваш от сблъсъка?
- Надявам се да продължим с възходящото представяне. Готвим се сериозно и вярвам, че можем да постигнем поло­жителен резултат. Има вре­ме до мача. Сега трябва да работим и по-малко да говорим.

Какво можеш да кажеш за представянето на Лев­ски?
- Левски си е Левски, но мен ме интересува играта на Славия. Това как ние ще вле­зем в двубоя и как ще се представим.

Вкарвал си им с ЦСКА, ам­бициран ли си да го напра­виш и със Славия?
- Да, отбелязвал съм на Левски и сега ще дам пак всичко от себе си да го направя. Искам да помогна на отбора, за да вземем макси­мума от мача.

Имаше ли и други вариан­ти пред теб това лято ос­вен Славия?
- Да, но не искам да се връщам назад, футболист съм на Славия, избрал съм този от­бор и всичко останало вече е без значение. Със Славия и по-конкретно с господин Стефа­нов се разбрах за две минути.

Кое те накара да избереш белите?
- В клуба се работи профе­сионално. Дава се път на мла­дите футболисти. Условия­та са отлични и те предраз­полагат само и единствено към играта.

Имаше ли вариант да се върнеш в ЦСКА?
- Честно казано, не искам да говоря за това, за ЦСКА.

Поне следиш ли какво се случва с тима?
- Разбира се и е жалко, че клуб като ЦСКА в момента е във В група, но това е реал­ността. Няма какво да се на­прави. Пожелавам им колко­то се може по-бързо да се върнат там, където им е мя­стото - в елита.

Каниха ли те да помог­неш на тима във В група?
- Казах ви, за ЦСКА и това дали съм могъл да играя пак в тима не искам да говоря.

При престоя си в ЦСКА имаше разминавания със Стойчо Младенов. Заради него ли напусна „Армията"?
- Минало е, не искам да се връщам към това. Забравил съм го.

Как ти се вижда първен­ството с 10 отбора?
- Интересно е. Ще играем четири пъти помежду си, но без ЦСКА не е А група. Това е марката на България, непри­ятно е. Но явно така е трябвало да стане.

Съжаляваш ли за престоя си в руския Балтика Кали­нинград?
- Не. Така се е получило, така съм преценил. Добих най-вече житейски опит. Яв­но не уцелих точния мо­мент. Но бъдещето е пред мен. Сега съм концентриран единствено и само върху представянето си с екипа на Славия и не мисля за нищо друго.