Гриша Ганчев проговори за случващото се в ЦСКА и за вероятността 31-кратният шампион на България да приключи участието си във "В" група. Бизнесменът коментира пред сайта 7dnifutbol, но не даде конкретен отговор за това, което ще се случи в следващите няколко дни.

За възможното отнемане на точки:
"Доколкото знам, има нещо такова. Пресметнали са, че за 90-те дела, които клубът е загубил, той може да бъде наказан с по 3 точки за всяко. Колкото и да бием, как да наваксаш 270 точки!?"

За дълговете на ЦСКА:
"Само през август научихме за нови няколко милиона лева задължения. И идват и още, и още…В последните години не знам умишлено или не, но ЦСКА е бил тикан към ситуация, от която да няма как реално да бъде спасен".

Възможно ли е ЦСКА да отиде в "А" областна група:
"Обяснено ни е, че има програма, теглен бил вече жребий и няма къде да ни вмъкнат. Сякаш говорят за някакво отборче, а не за ЦСКА. ЦСКА не трябва да бъде вмъкван, а да бъде поканен, за да оцелее. Защото както се вижда от състоянието на футбола ни днес, за него е жизнено необходимо ЦСКА да е жив."

Плановете на Гриша Ганчев за ЦСКА:
"Който ме познава, знае, че никога не се отказвам. Ако трябва една година ще играем само контроли, но ЦСКА ще го има! Поел съм ангажимент да го издържам и няма да избягам от него. А кога ЦСКА ще се завърне в "А" група, това вече никой не знае. Не зависи от момчетата, защото те да бият и с 48 на нула, утре ще им отнемат поредните три точки, плащайки така прегрешенията на други преди тях. Вие преценете честно ли е това."