"До една-две седмици ще има яснота дали новото дружество ФК ЦСКА ще получи право да продължи участие в Югозападната "В" група на мястото на намиращия се в процедура по несъстоятелност ПФК ЦСКА".

Това обяви министърът на спорта Красен Кралев след днешната среща, на която присъстваха още изпълнителният директор на "червените" Пламен Марков, представители на феновете на отбора и изпълнителният
директор на БФС Борислав Попов.

Още утре Марков ще внесе документи, доказващи връзката между двете дружества, които ще бъдат внесени в правната комисия на БФС. Заедно с документите ще бъде внесeна и молба за членство в БФС на ФК ЦСКА, което предстои да бъде разгледана на Изпълком на футболната централа.

"Разговорите преминаха в дух на партньорство и разбирателство", каза спортният министър Красен Кралев.

"Има две стъпки, които трябва да бъдат направени оттук-нататък. Първата е Пламен Марков да предостави договор за приемственост между старото и новото дружество, а след това документите да бъдат разгледани от Правната комисия на БФС".

"Господин Марков каза, че има подготвени такива документи и още утре те ще бъдат предоставени. Заедно с тези документи ще бъде внесена молба от името на новото дружество ФК ЦСКА за членство в БФС. Тази молба ще бъде разгледана от Изпълкома. Мисля, че до 1-2 седмици да има яснота по този въпрос", каза Красен Кралев.