Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев посъветва настоящето ръководство на клуба да каже точно и ясно каква помощ иска, за да успее държавата да удари рамо на клуба.

Майкъла разкри, че многократно е говорил с премиера Бойко Борисов по казуса на "червените" и той е готов да помогне, но за целта от "Българска армия" трябва да бъдат конкретни в желанията си.

"Премиерът е готов да помогне. С него сме близки и често говорим за ЦСКА. Но не може да ни вкара в "А" група. Може да отпусне пари за базите, но до сега нито един човек от клуба не е отишъл при него и не е казал какво точно иска", каза пред Gol.bg Илиев.

Той коментира и вчерашната среща между Гриша Ганчев и феновете, на която беше решено да се създаде ново дружество – ФК ЦСКА, което да стане правоприемник на старото и да продължи участието си във "В" група на чисто.

"Гриша Ганчев има сериозни намерения. Той не е в ЦСКА за пари, иска да го възроди и е точният човек. Но на вчерашната среща не беше казано нищо конкретно. Няма как ново дружество да остане във "В" група".

"По правилник трябва да започне участие от най-ниското ниво, т.е. "А" Окръжна група. Днес беше обявено, че в ЦСКА влиза синдик, това означава фалит. Концесията за "Българска армия" се анулира автоматично, не може да се започне от окръжната група, защото тя вече стартира".

"И какво се случва? Схемата е много сложна. Не знам какво гласят и правилниците на УЕФА и ФИФА, но със сигурност ще си търсят задълженията. За съжаление по време на срещата не бях в България, иначе щях да задам конкретни въпроси, на които да се дадат отговори, защото в момента обществеността се заблуждава", каза още Майкъла.

Накрая той за пореден път призова в ЦСКА да влезе и прокурор, който да изкара наяве всички договори на клуба от последните пет години, за да се видят батаците на предишните ръководства.

Четете тук всички новини за случващото се в ЦСКА!