Бившият председател на НС на ЦСКА Стефан Орманджиев говори пред "Тема Спорт" по повод събранието на "Българска армия" миналата неделя. Той не взе категорична позиция кой от двата варианта за бъдещето на клуба предпочита - новото дружество да стане наследник на старото или да се купи лицензът на друг отбор от "А" група, но изрази подкрепата си към Гриша Ганчев.

"Представените два варианта не са нови като идея, но смятам, че ще дадат резултати. Има положителни индикации - с проблема на ЦСКА се ангажират Министерството на спорта, Борислав Михайлов, премиерът Бойко Борисов... Правната комисия на БФС ще вземе решение за новото дружество на база документацията и законите".

"Надявам се, че има начин, чрез който да се съдейства на ЦСКА. Убеден съм, че от клуба подхождат към казуса внимателно, проучили са нещата и имат нужната компетенция. И все пак ЦСКА трябва да е готов за отговор и "да", и "не" за новото дружество и да се реагира адекватно при отказ", каза Орманджиев.

"ЦСКА продължава да има влияние в българския футбол и да фокусира все така огромен интерес. Дори от Левски си признаха, че без големия си съперник се чувстват некомфортно. Гриша Ганчев е открит към народа човек, излиза и казва нещата в прав текст, което беше важното в този момент, и трябва да се оцени".

"Дано всичко се нареди в полза на ЦСКА и нещата с новото дружество да се получат. Защото добро решение за клуба ще е добро и за целия ни футбол. Връщането на отбора в елита е от голямо значение за спорта в България".

"И всички трябва да действаме в тази посока. БФС има интерес да помогне, защото също страда от това, че ЦСКА го няма в елита. Така че да видим какво ще се случи. Пожелавам успех", завърши бившият международен рефер.