Бившият президент на ЦСКА (1990-1993) Валентин Михов подкрепи вариант с купуване на лиценза на Литекс. 

"Аз не знам вече дали има пита ЦСКА, която да се разделя между когото и да било. От 2008 година се копае гробът на ЦСКА. Толкова престъпления и мошеничества се извършиха и никой не може да каже кой е виновен за ситуацията в клуба. Всички ръководители на ЦСКА от 2008-а имат вина. Сега като чуя за оздравяване, и ми става лошо. ЦСКА можеше да се оздрави от 1 януари до 31 март с разсрочването на дълговете към НАП и останалите кредитори. Но не би. ЦСКА се водеше умишлено към фалит, за да се прикрият далаверите", заяви Михов пред БНТ. 

"Що се отнася до сливане - ЦСКА се е сливал неведнъж през годините, например със Септември. Даже навремето, когато промених емблемата с двете лъвчета, имах идея да станем правоприемници. И нещо подобно сега стои на дневен ред. Другото важно нещо е да си вземем базата, защото тя е наследство на АС-23", каза още Михов.

"В България за какъв морал да говорим? Не можем. Виждаме какво става във ФИФА u УЕФА - краде се поголовно, в България също. Аз съм имал морал за ЦСКА. Отговарям за своето управление в клуба и се гордея с него. Но после какво стана?", добави той.