След като Васил Божков зарадва „червена" България с намерението да оздрави потъналия в дългове клуб, че още двама сериозни бизнесмени ще му помагат в издръжката на 31-кратните шампиони. Става дума за Петър и Ивайло Манджукови, твърди "Меридиан мач".

Очаква се те да получат 1/3 от акциите и да поемат съответен дял от издръжката на клуба. Ивайло Манджуков вече е провел няколко срещи с Божков и до края на годината ще излезе с официална позиция за случващото се в клуба.

Баща и син Манджукови вече бяха част от ръководството на ЦСКА, но се оттеглиха през миналото лято, когато станаха катаклизмите на „Българска армия".

В момента всички дела в Борисовата градина се движат от синдика Дора Милева. Често пред определена група фенове излиза и говори Гриша Ганчев, който по документи няма нищо общо с ЦСКА и към момента не е дал и стотника за издръжката на клуба.

Очаква се съвсем скоро той да спре да се занимава с „червените", които искаше да убие, сливайки ги с неговия Литекс. Иначе плановете на Васил Божков за възраждането на ЦСКА са повече от сериозни.

Един от най-богатите българи е готов да дава по 10 милиона лева на година за издръжката на клуба. въпросната сума ще отива за погасяване на дълговете. Междувременно ще се инвестира в стадион „Българска армия", както и в базата „Панчарево".

Бизнесменът има изготвен план за стадион „Българска армия", при който съоръжението ще получи категория 4 звезди и ще може да приема мачове от елиминационната фаза на европейските клубни турнири.

За целта ще бъде изграден подземен паркинг. ЦСКА ще има осигурен бюджет от 16 милиона лева за първата си година в „А" група, като при класиране за европейските клубни турнири сумата може да нарасне.

В същото време стана ясно. че Манджукови са готови да спонсорират и волейболния тим на ЦСКА. „Армейците" нямат официален спонсор от години, а в момента местят мачовете от първенството, за да спестят от сметки за ток.

Четете ТУК всички новини за ЦСКА