Оздравяване на ПФК ЦСКА практически е невъзможно, заяви изпълнителният директор на клуба Пламен Марков в предаването Sport7 по TV7. 

"Моето лично мнение, без да ангажирам с него Гриша Ганчев или да говоря от негово име, е че оздравяването на това дружество е невъзможно. Дори синдикът да каже, че дълговете са по-малко, трудно ще се намери бизнесмен, който да плати цялата дължима сума. Дори и да я плати, това значи, че клубът тепърва ще започне да се финансира за да продължи своята дейност. От опита, който имам от престоя ми в ЦСКА, смятам този вариант за невъзможен. 

Вариантът с ново дружество е възможен, но той трябва да започне от окръжна група. Тази година на заседание на БФС от 22-и юли е създадена нова алинея към член 15. Тя гласи, че клуб загубил професионалния си лиценз, какъвто е случая с ЦСКА, продължава участието си в най-ниското ниво в аматьорския футбол в случая в регионална футболно група по местоживеене. До сега такава алинея не е имало.

Нека зрителите да си отговорят дали това е случайно. От тази година бе променен правилника за мачовете в турнира за Купата на България. До сега при жребия винаги домакинстваше тимът от по-ниската група. От тази година вече не е така. Задавам още един риторичен въпрос - срещу кого е направено това? Феновете са зад нас и заедно няма да допуснем унищожаването на ЦСКА. В момента се цели разцепление на феновете на клуба с вариантите за оздравяването на клуба", заяви Марков.

Той приветства декларираното намерение на Васил Божков да помага на ЦСКА.

"От "Нове Холдинг" декларираха своите намерения към ЦСКА. Ние приемаме всяко едно мнение, особено когато става въпрос за възраждането на ЦСКА. Васил Божков е добре дошъл. Не съм ироничен. Когато има обединяване на бизнесмени от ранга на Гриша Ганчев и Васил Божков би било много добре за ЦСКА. Имаше разговори за обединяване на силите между Ганчев и Божков, но не знам защо не се стигна до някакво решение", каза още Марков.