Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев заяви, че резултатът 6:0 в контролата с лидера в „Б” група Дунав (Русе) не е толкова важен за него.
 
„Важно е желанието, старанието на момчетата. Това, което правят, го правят на максимума на своите възможности и това е най-важното за нас”, каза Янев на пресконференцията след мача на „Армията”.
 
Той направи оценка на зимната подготовка на тима, който оглавява убедително Югозападната „В” група.
 
„Няма как да кажа, че ЦСКА е на 100% готов за мачовете от пролетния полусезон. Предстоят мачове, в които ще видим колко добре сме се подготвили, какво сме направили в тази пауза. Но смея да твърдя, че момчетата бяха сериозни в цялата работа, която имаха да свършат. Това ни дава самочувствие за предстоящите мачове.”
 
Досега в тима бе привлечен единствено централният защитник Николай Дичев от Банско. По думите на наставника, засега няма да има други нови попълнения. Напуснаха Радой Божилов, Владислав Узунов и Иво Иванов.
 
„С футболистите, които виждате днес, ще започнем първенството. Ако дойде някой по време на мачовете, ще го разберете.”
 
Относно състоянието на Костадин Хазуров и Васил Попов, които пропуснаха контролата с Дунав, Янев каза: „Те не бяха планирани да играят. Имаха тренировка след края на мача. Вече се чувстват добре и от другата седмица ще тренират наравно с отбора. И двамата са изключително важни за нашия отбор, така че всеки един, когато е на 100% готов, ще разчитам на него.”
 
„Павел Головодов се включи наравно с всички останали, намира се в добра форма. Да, изостанал е малко в чисто физически план, но работим с него и той дава най-доброто от себе си, за да настигне другите.”
 
Запитан дали не съжалява за по-малкото контроли, които ЦСКА е изиграл през зимата в сравнение с останалите отбори, Янев бе категоричен: „Аз никога не съм правил сравнение с другите отбори. Гледам какво се случва с моя отбор. Гледам работата на моите футболисти и изобщо не гледам кой колко мача е изиграл. Ние не правим една подготовка само за да изиграем 25 контролни срещи. Играем, защото търсим нещо в тези контролни срещи и нещо различно в тренировъчния процес.”
 
Помолен да каже няколко думи за легендата Трифон Иванов, отишъл си от този свят вчера, Янев изрече:
 
„Футболист, който винаги е бил пример за нас, младите. Човек с много качества. Това е голяма загуба за всички нас. Нека да вземем най-доброто от него и това да ни помага занапред.”
 
ЦСКА започва пролетния полусезон следващата неделя с гостуване на Струмска слава, като все още не е ясно мястото на провеждане на двубоя.