ЦСКА и Сливнишки герой не излъчиха победител и завършиха при резултат 2:2, в мач от 30-тия кръг на Югозападната "В" група, игран на стадион "Васил Левски". Гостите повеждаха на два пъти в резултата, но с голове на Преслав Йорданов и Момчил Цветанов ЦСКА се добра до равенството в двубоя.

През първото полувреме ЦСКА бе по-активният отбор, но Сливнишки герой изненада "армейците" в 39-тата минута и успя да поведе в резултата, а голът бе дело на Александър Александров.

Втората част бе изключително интересна и четвърт час след подновяването на играта ЦСКА изравни резултата. Преслав Йорданов засече центриране в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата. Последваха нови масирани атаки на "червените", но гостите шокираха всички на стадиона и Светослав Диков даде аванс за Сливнишки герой 15 минути преди края. Все пак "армейците" стигнаха до равенството в 80-тата минута, когато при опит за центриране Момчил Цветанов случайно прати топката във вратата на гостите.

По този начин Сливнишки герой спря серията от победи на ЦСКА и е първият отбор в България, който успява да вземе нещо от "армейците" през този сезон.



"Червените" започнаха двубоя много лежерно и трудно стигаха до положения пред вратата на Сливнишки герой.

Момчил Цветанов имаше възможност да открие резултата в 8-та минута, но ударът му мина високо над гредата.

Централният нападател на "армейците" Преслав Йорданов се озова на добра позиция в 32-рата минута, но ударът му с глава не намери очертанията на вратата.

Така се стигна до 39-тата минута, когато гостите изненадаха всички и успяха да поведат в резултата. Диков стреля от далеч и топката срещна напречната греда, но при добавката Александров бе точен и Сливнишки герой излезе напред в резултата.

До края на първата част ЦСКА опита да се върне в мача, но Момчил Цветанов и Преслав Йорданов не бяха достатъчно концентрирани в завършващата фаза.

Второто полувреме започна с масирани атаки на "армейците" и те успяха да изравнят резултата в 61-вата минута, когато Преслав Йорданов засече центриране от корнер и с глава прати топката в мрежата на гостите.

Атаките на домакините не спираха, но четвърт час преди края Сливнишки герой отново поведе в резултата. Светослав Диков се озова сам на точката на дузпата и изведе своите напред в резултата.

Малко по-късно ЦСКА отново се върна в мача. Момчил Цветанов успя да се разпише. Той опита центриране в наказателното поле на гостите, но топката придоби странна парабола и се оплете в мрежата на Сливнишки герой.

До края ЦСКА натисна, но гол така и не падна.

 

ЦСКА - Сливнишки герой 2:2

Голмайстори:

0:1 Александров - 39'
1:1 Преслав Йорданов - 61'
1:2 Диков - 76'
2:2 Момчил Цветанов - 80'

 

ЦСКА: Анатоли Господинов, Кирил Динчев, Божидар Чорбаджийски, Ангел Грънчов, Милен Кикарин, Йордан Йорданов, Петър Витанов, Николай Цветков, Станислав Маламов, Момчил Цветанов, Преслав Йорданов

СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ: 12. Симеонов, 4. Марков, 22. В. Георгиев, 16. Гайдаров, 6. Гроздин, 8. Маринов, 24. Диков, 10. Цветков, 11. К. Георгиев, 18. Кереков, 9. Александров