Футболистите на ЦСКА ще получат много сериозни премии, ако победят Монта­на на финала и спечелят Купа­та на България, пише "Тема Спорт".

Спорът за трофея между ЦСКА и послед­ния в А група е на 24 май от 20:00 часа, а цените на биле­тите са: 20 лева за сектор А, 15 лева за В и 10 лева за Г и Б. Досега армейците не взимаха бонуси при успех в надпрева­рата. Отдавна се знаеше, че възнаграждения за играчите в турнира ще има само ако достигнат до отличието. По пътя си към финала на "Ва­сил Левски" ЦСКА реализира 33 попадения и допусна само два в деветте си мача - Со­фия 2010 (4:1), Септември Сф (1:0), Сарая (11:0), Ботев Ихт (5:0), Нефтохимик (3:1), Спар­так Пл (2:0), Созопол (3:0) и Берое (2:0, 2:0).

В сряда футболистите получиха въз­награжденията си за април, въпреки че месецът още не е изтекъл. Това не е инцидент­но, а се превърна в практика, откакто Гриша Ганчев се зае с издръжката на най-успешния български клуб. По време на управлението му всичко се изплаща още преди да е из­текъл месецът, за който съ­ответните суми са дължими. До момента подобно нещо не се бе случвало на "Армията".

Играчите взеха и преми­ите, които са си заработили в първенството, като за вся­ка победа се полагат по 450 лева. От началото на сезона някои от състезателите са си докарали по над 10 хиляди ле­ва само от бонуси.

Премията при триумф във финала за купата ще е някол­ко пъти по-висока от тези, които се дават в първен­ството, като не е изключено да достигне внушителни раз­мери.