Синдикът на ЦСКА Дора Милева коментира изказването на вече бившия изпълнителен директор на клуба Александър Тодоров, че може да бъде отстранена, след като и той е бил махнат от поста си. Той изрече тези думи, защото смята, че те двамата са били единствените, които работят за оздравяването на обявеното в несъстоятелност дружество, а не търсят закриването му. 

Според Милева, наистина може да се стигне до нейно отстраняване, но това може да се случи само след определени процедури. А тя засега не е видяла те да бъдат задействани или да им се дава ход по някакъв начин. 

"Да, отстраняване на синдика е възможно. Това обаче може да се случи само от съда или след общо събрание на кредиторите. Доколкото съм наясно, няма внесена молба до съда за моето отстраняване."

"Аз не работя по мой си план, а спазвам законите на България. Назначена съм от съда да представлявам дружеството и съм оторизирана да разгледам случаите на всички кредитори", сподели Милева пред "Меридиан Мач". 

Очаква се през месец май съдът окончателно да се произнесе около всички искове и претенции на кредиторите на ЦСКА, след което ще започне да тече едномесечен срок за оздравяването на дружеството. Ако през това време не се появи план за това, ще се пристъпи към ликвидация.