Бизнесменът Васил Божков изпрати писмо до съда и кредиторите на ЦСКА, в която обявява намеренията си да оздрави клуба.

Той е предложил разсрочване на задълженията на "червените" чрез план, който да бъде предложен от длъжника или синдика Дора Милева съгласно Търговския закон.

"Основната ни цел е "Професионален футболен клуб ЦСКА" АД да не бъде обявено в несъстоятелност и да не прекрати своята дейност, а да се изготви и депозира пред съда по несъстоятелността оздравителен план, съобразен с всички изисквания на действащото законодателство".

"Интереса за инвестиране в оздравяването на "Професионален футболен клуб ЦСКА" АД е обусловен от възможността клубът да възстанови професионалния си статут и още през предстоящия футболен сезон да вземе участие в турнири или първенства като професионален футболен клуб", се пише още в писмото, което е подписано от представителя на Божков – Цветомир Найденов.

В документа собственикът на "Нове Холдинг" пише още, че ФК ЦСКА е с предмет на дейност: участие в турнирите на УЕФА и с право на извършване на трансфери, което означава, че след време отборът ще може да играе в Лига Европа или Шампионска лига.

В момента ЦСКА е с наказание да не участва три сезона на международната сцена след класирането си за нея.