Новият изпълнителен директор на ЦСКА Николай Паслар е със сериозно криминално досие, твърди вестик „Телеграф“. Както е известно, на 28 април бившият борец беше назначен на шефски пост при „червените“ след решение на Надзорния съвет, което пък освободи предишния изпълнителен директор Александър Тодоров.

Паслар е известен не само с успехите си на тепиха, но и на органите на МВР. За първи път той се сблъсква със закона през 2005 г. Тогава срещу него започва разработка за измама в особено големи размери. Криминалистите от Икономическа полиция разследват шашма за 25 000 лева, но не успяват да стигнат до край и да уличат бившия борец в извършено престъпление. Случаят остава неразкрит, а Паслар излиза чист от ситуацията.

През следващата година обаче той отново вижда ареста отвътре. Този път по обвинение в изнасилване. Млада жена от София подава жалба, че световният и европейски шампион се е гаврил с нея. Ченгетата го задържат незабавно и е тикнат зад решетките.

И този опит на закона да възтържествува обаче удря на камък, благодарение на добри познати на бесарабския българин. В хода на разследването девойката е припозната като проститутка. Николай Паслар надълго и нашироко лансира версията, че двамата правили секс, а той не си платил и затова тя го е натопила.

Въпреки лошия си опит с полицията спортистът не спира да се замесва в престъпления. През 2009 г. заловени автоджамбази признават, че новият изпълнителен директор на ЦСКА е участвал в кражбата на джип БМВ Х5. И този път не са намерени достатъчно доказателства и до арести и повдигане на обвинение срещу Паслар не се стига.