ЦСКА може да изиграе шампионатен мач в Правец. Такава възможност съществува за гостуването на Витоша Бистрица, което вече бе отложено от април за 18 май (сряда). Една от обсъжданите опции е срещата да се проведе в Правец, известен като родното място на дългогодишния държавен глава Тодор Живков. 

Причината за това е, че Витоша няма как да приеме армейците на стадион „Летище” в София, който използва в момента. Тимът не иска да играе и на националния „Васил Левски”, на който пък ЦСКА временно домакинства, докато се правят ремонти по „Армията”.

За това съоръжение се иска сериозен наем в размер на 30 000 лв. на мач плюс разходи за осветление и охрана. Между двата клуба все още няма окончателна договорка за мястото на провеждане на срещата, а от Зоналния съвет-София не бяха открити за коментар по темата вчера. Резервен вариант за провеждане на двубоя е стадион „Славия”.

Взаимоотношенията между Витоша и ЦСКА минават през сериозни перипетии този сезон. Първо армейците се отказаха от участие за Купата на Аматьорската лига, като в първия кръг трябваше да играят именно с бистришките тигри.

После Витоша не пожела да се яви за шампионатния сблъсък на „Армията” заради страх от провокации на феновете на червените, които преди мача бяха насрочели протест. След това бе решено вторият двубой от първенството да се отложи от април за май заради участието на ЦСКА в турнира за Купата на България. А сега Витоша иска да измести срещата извън София. Да видим дали все пак тези два отбора ще се изправят един срещу друг.

Стадионът в Правец е в прилично състояние, като бе изграден преди по-малко от 5 години. Той е част от местния спортен комплекс, който предлага доста добри условия за футбол, тенис, баскетбол и други дисциплини в зала. Капацитетът на съоръжението обаче не надвишава 2000 места, което може да е проблем в случай на голям наплив на фенове на ЦСКА.