Шансът ЦСКА да играе във висшия еталон на българския футбол през следващия сезон е голям. Това обяви вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.

В момента всичко е в ръцете на синдика Дора Милева, който ще каже дали приема или отхвърля оздравителния план, предложен от Васил Божков. "Съдбата на ЦСКА зависи изцяло от това какви мерки ще бъдат предприети от тук насетне. В момента в клуба е назначен синдик. Вчера стана ясно, че г-н Васил Божков е подал писмо за оздравяване на клуба. Ще видим какви действия ще последват от страна на синдика и от Божков. ЦСКА има реален шанс да заиграе в новата лига", каза Фурнаджиев пред "Блиц".

Запитан на въпрос какви са шансовете "червените" да се върнат в елита, той отговори: "Всичко зависи от синдика и дали той ще приеме предложения му оздравителен план".

Фурнаджиев говори и за форматът на новата професионална футболна лига, която вероятно ще носи името Висша лига. "Наели сме една от най-добрите консултантски компании в Европа, която движи проекта, тя е от Холандия. Все още се работи по окончателния вариант на първенството".

"До момента 18 отбора са подали заявка за участие в професионалния футбол. Ще има ясни и точни критерии, на които всички трябва да отговорят. След това документите ще бъдат прегледани и ще се реши колко отбора покриват критериите. Това, че 18 клуба са подали документи за участие не означава, че всички ще бъдат одобрени", добави Фурнаджиев.