Новата схема, която лансират от "Борисовата градина" за връщане на ЦСКА в елита, също е извън закона.

Дружеството ПФК "ЦСКА 1948" АД, където основ­ни акционери са Гриша Ганчев, Юлиян Инджов, а 20% получи Христо Стоичков, иска да пробие чрез придобиването на "Литекс".

От БФС обаче припом­ниха, че не са правили промени в правилника за статута на клубове­те, който да позволява това.

И отново, както през 2013 година разма­хаха документите, пише в. "Стандарт". А член 31, точка Г гласи следното: продажба на акции/дялове между отделни клубове, с което може да се получи несъстезателно предим­ство затях; по време на съответния период по ал. 2, се смятат за пре­късване на членството. В тези случаи клубът не се допуска до участие в лицензионната проце­дура, съответно получе­ният лиценз се отнема.

Въпреки това от "Арми­ята" не смятат повече да се занимават със старо­то дружество и днес са­мо Дора Милева ще го представлява на среща­та, на която клубовете трябва да се произнесат за новия формат на първенството. Вчера това го сториха легендите. 

Междувременно стана ясно, че съдия, кои­то е наказван заради ЦСКА, ще свири фина­ла за купата. Срещата е днес от 20,00 часа на стадион "Васил Лев­ски". Това е Станислав Тодоров, който бе нака­зан заради жалба на "червените"след загуба от "Черно море" в Со­фия.