Заместник-изпълнителният директор на БФС – Павел Колев, коментира днешната среща с клубовете по повод създаването на нова "А" група.

Той отдели най-много внимание на ЦСКА, но заяви, че не е сигурен дали УЕФА и ФИФА ще допуснат сливане на "червените" с Чавдар Етрополе и Литекс, след което новият отбор да участва в елита.

"Клубовете държат да няма големи компромиси и се спряха на един любим, да го кажем, вариант, с 12 и 14 отбора. Това не означава, че са взели окончателно решение. То ще бъде взето на 7 юни, когато ги съберем всички заедно", каза Колев с уточнението, че все още не се знае колко клуба ще получат лиценз.

"Що се отнася до ЦСКА, миналата седмица имаше среща между представител на ЦСКА и изпълнителния директор на БФС Борислав Попов. Детайли от нея не мога да ви кажа, защото не съм присъствал. Някакви варианти са обсъждани за бъдещето на ЦСКА и футболният съюз е поел ангажимент на базата на допълнително внесени документи, които още не са внесени, да даде становище дали по нашите регулации и по регулациите на УЕФА и ФИФА този вариант е възможен или не".

"Това мога да ви кажа. До този момент нищо внесено черно на бяло в деловодството на БФС няма. Предполагам, че утре в първия работен ден ще бъде внесено. Ако получим нещо черно на бяло (за нов клуб), ще запознае веднага колегите от УЕФА и от ФИФА. Сега в момента всичко е на фаза хипотези, приказки и варианти".

"Много ми е трудно да коментирам сливането на ЦСКА с Чавдар Етрополе и Литекс. Честно казано, не виждам опция за подобен вариант в регулациите на ФИФА и УЕФА, но това не означава, че колегите от тези клубове не са намерили някаква вратичка. Нека да видим какво ще ни предложат. Дяволът е в детайлите", каза Колев.