Един от най-богатите българи – Васил Божков, е готов да оздрави ЦСКА, ако настоящият благодетел на "червените" Гриша Ганчев няма подобни намерения. Това обяви бившият собственик на клуба чрез пресцентърът на "Нове Холдинг".

Както стана известно, дълговете на "армейците" са 33 милиона лева, но бяха редуцирани на 22, като Божков има готов план за погасяването им. По всичко изглежда, че идеята на Ганчев е да направи нов ЦСКА, който да започне на чисто. За целта той, Юлиан Инджов и Христо Стоичков създадоха ново дружество, което бе официално регистрирано по-рано днес.

Ето какво пише Божков без редакторска намеса:

До спортната общественост и спортните медии

Уважаеми привърженици на ЦСКА,

Преди всичко искаме да поздравим отбора, треньора и ръководството за спечелването на купата на България. Те отново доказаха, че ЦСКА e символ на сила и успехи, неподвластни на времето и обстоятелствата.

В последните години клубът премина през катаклизми и обрати, които многократно поставиха под съмнение съществуването му. Възраждането на ЦСКА може да се осъществи само по законен начин. Всякакви други експерименти и опити за заобикаляне на правилата водят до задълбочаване на кризата, разрастване на проблемите и все повече реални рискове за ликвидация.

ЦСКА се нуждае от дългосрочна визия за бъдещето. Тя може да бъде изградена освен с безспорната любов на привържениците и професионално и отговорно планиране.

Оздравяването на най-титулувания български клуб е единственият възможен път към полагащото му се място в европейския и роден футболен елит.

Отчитайки усилията на г-н Ганчев и неговия екип през последната година, вярваме, че те ще предложат оздравителен план за спасяването на ПФК ЦСКА АД.

Ако все пак това не се случи, експертен екип е подготвил детайлна стратегия за оздравяване на дружеството, съобразена с българските и международни законови изисквания. Тя ще бъде предоставена в рамките на законосъобразния 30 дневен срок. Осигурено е и необходимото финансиране за развитие на отбора, детско-юношеската школа и възстановяване на подобаващите условия за зрители и футболисти".