Няма никакъв шанс новосформираният клуб ПФК ЦСКА 1948, в който са влети Чавдар (Етрополе) и Литекс, да стане част от „А“ група през следващия сезон.

Това става ясно от наредбата за лицензиране на УЕФА. Подобен клуб може да заиграе в елита, само при положение, че мине по нормалния път и тръгне от най-ниското ниво на футбола ни - „А“ окръжна група.

Това означава, че ще са му нужни поне 3 години, докато се изкачи в „А“ група. В същото време стана ясно, че бившият собственик на „червените“ Александър Томов е дал на УЕФА новото дружество ПФК ЦСКА 1948. В ролята си на кредитор политикът е изпратил писмо до шефа на Лицензионната комисия на евроцентралата Андреа Траверсо.

Томов има интерес ЦСКА да премине към оздравяване, а не към фалит, тъй като е кредитор, въпреки че синдик Дора Милева отхвърли иска на „Лира Инвестмънт“ за 5 милиона лева. Вчера адвокат Радостин Василев заяви, че Гриша Ганчев също имал оздравителен план. Такъв обаче черно на бяло няма представен. До момента синдик Дора Милева разкри, че има само един спасителен план за „армейците“ и той е този на Васил Божков.