Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира бъдещето на клуба.

Той заяви, че е твърдо против започване от окръжните групи, защото това може да се окаже пагубно за бъдещето на "червените". "Ще бъдат изгубени още четири години. И какво ще спечели българския футбол от това", каза бившият национален селекционер пред Ринг.

"Феновете са тези, заради които е създаден отборът. Хората следват идеята ЦСКА. В този ред на мисли, ако се върнем назад във времето, още от основаването на тима, можем ли да кажем колко пъти ЦСКА си е сменял името? Как така историята и успехите са същите? Другата алтернатива е ЦСКА да го няма. Аз лично съм против идеята клубът да започне от Окръжната група", каза още Марков.

"Кой от играчите ще остане в отбор от четвърта дивизия? Това означава, че тази година е нулева и ще трябват най-малко още четири, за да се върне тимът в елита. Колко от феновете ще идват по провинцията и колко ще са отборите, способни да осигурят охраната? Знаете ли колко много клубове сами предлагаха да играем на "Българска армия" този сезон, като бяхме във "В" група. Просто, защото те не могат да гарантират сигурността на феновете. И с какво всичко това ще помогне на българския футбол?", попита Марков.

"Дълговете на ЦСКА отпреди три месеца ли са? От една година ли са или от колко? Държавата косвено също е участвала в процеса на фалит. Българския футболен съюз как и защо е давал лиценз при тези финансови задължения? Защо се е случвало всичко това? Ние не сме следователи, аз не мога да правя такива разследвания, а и нямам желание. Ако има желание, държавата да направи едно такова разследване и да се види откъде са дошли тези дългове", завърши Марков.