Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков заяви, че не знае дали през новия сезон ЦСКА ще играе в "А" група, която ще носи името Първа професионална лига.

Бившият нападател добави, че казусът с "червените" не влиза в неговите задължения. "Аз съм вицепрезидент, откъде да знам дали ще има ЦСКА. Има си критерии, има си хора, които ежедневно преглеждат документи. Не мога да се ангажирам да кажа. Досега каквото е пристигнало като документация, като изискване. Който отговаря на изискванията, ще участва. Ако са 14 отбора, 14 отбора ще участват. Ако са 18, ще са 18. Ако са 12 – 12", каза Лечков, след което добави, че няма информация за предстоящ Изпълком на БФС.

Той пое ангажимент в края на седмицата изпълнителният директор на футболния съюз Борислав Попов да обясни всички казуси около ЦСКА. "Поемам ангажимент Борислав Попов да ви обясни всички казуси около ЦСКА, за да нямате излишни въпроси. Затова ви моля и вие да бъдете конструктивни. Ако евентуално някъде сме допуснали грешка, няма лошо, и ние сме хора, и ние имаме право на грешки", добави Лечков.