Емблематичният футболист и треньор на ЦСКА Димитър Пенев коментира процесите на „Армията”, както и видяното в първата проверка на отбора срещу Спартак Плевен. 

„Ръководството много добре знае какво трябва да направи. Гриша Ганчев върви в правилната посока по това, което виждам. Той вече направи много за клуба и ще продължи да върви добре. Ганчев напредна много по своите задачи. Виждате също, че се работи по стадиона, по Панчарево".

"Ще има и други реконструкции по базата. Всичко това е налице и Ганчев няма да се откаже. Той, каквото обеща, това и изпълни”, заяви Пенев, който е неизменно на „Армията” всеки работен ден, обикновено в компанията на живата памет на ЦСКА Александър Манов.

„Името ЦСКА ще си остане завинаги. Ние сме били Средец и ЦФКА-Средец, Левски се казваше Левски-Спартак, помните и ЖСК-Славия... Какво значение има това, ЦСКА е известен по целия свят и трябва да играе на най-високо ниво”, каза още треньор №1 на XX век.

„Обстановката в Тетевен беше приятна, теренът и лагерът са добри. Това е първа контрола, нормално е да няма някаква бляскава игра. Видяхте, че доста футболисти се появиха. Миналата година пак започнахме с 0:1 от Плевен, а после видяхте какво стана. Аз пожелавам на ЦСКА на първо време да има пълна яснота около клуба. Това е най-важното. Тогава вече и феновете ще се успокоят и всичко ще е наред и ще гледаме напред”, добави Стратега.

Той не пропусна да каже и някоя от запазените си култови реплики. „Имаме проблем с треньорите в България. Те бързо се отказват. Завършат школата и искат веднага да станат като Кирил Ивков, Христо Бонев и Димитър Пенев. Е, не може, трябва време да мине, да се натрупат знания и рутина. Доста голям проблем са ни треньорите”, каза още Димитър Пенев.