Привържениците на ЦСКА от "Фенклуб Сектор Г" излязоха с декларация, в която призовават Васил Божков да не предлага оздравителен план за клуба.

В нея те заявяват, че стоят твърдо зад сегашното ръководство и не искат промяна. Днес е последният срок, в който може да се предостави оздравителен план за "армейците" и се очаква от "Нове Холдинг" да го сторят до час.

Декларацията без редакторска намеса:

"През последните години се нагледахме на всякакви "спасители" и "оздравители". В резултат на тяхната "неуморна" дейност за "спасението" и "оздравяването" на ЦСКА стигнахме до там най-големият български клуб да фалира и да играе при аматьорите. Това положение не може да продължава! През лятото на миналата година сегашните "кандидат-спасители" дори бяха готови да пратят ЦСКА в окръжните групи. Сега внезапно същите хора станаха първи радетели за "оздравяване" и предлагат варианти, които те самите яростно отричаха само преди 12 месеца. За нас няма обяснение за тази метаморфоза, освен че крайната цел е ЦСКА отново да бъде далеч от елита, за да не нарушава спокойствието на други.

Преди две седмици лично премиерът се ангажира със съдбините на нашия любим клуб и подкрепи неговото възраждане и завръщане на изконното му място сред най-добрите в България и Европа. Въпреки това опитите да се пречи на ЦСКА продължават и в публичното пространство се анонсират "планове" от хора, които не са желани на ст."Българска Армия". Ние категорично не вярваме, че намеренията на сегашните "оздравители" са по-различни от тези на хората, които докараха ЦСКА до сегашното незавидно състояние, защото вече сме ги виждали.

ЦСКА има своето ръководство и ние категорично заставаме зад него в желанието му да върне ЦСКА на върха. Във връзка с това настояваме всички, които смятат да се месят в клуба, да се въздържат от по-нататъшни действия. Те не са желани и няма да бъдат подкрепени по никакъв начин от нас!

Обръщаме се и към БФС: Господа, нашето търпение продължи прекалено дълго. Ние сме запознати с решенията с правната и лицензионната комисия в полза на ЦСКА и считаме всяко по-нататъшно забавяне на тяхното оповестяване на изкуствено нагнетяване на обществено напрежение.

Господин Божков, държим да изпълните поетия от вас на 27 май ангажимент да не внасяте план за старото дружество в случай, че такъв бъде внесен от ръководството на ЦСКА.

Фенклуб Сектор Г".