Представителят на бизнесмена Васил Божков - Цветомир Найденов, внесе днес оздравителен план за ЦСКА. Папка от около 200 страници бе връчена на синдик Дора Милева, която я предаде в Софийски градски съд.

Така угрозата да има два отбора с името ЦСКА става все по-реална - единият на Гриша Ганчев в елита след преобразуването на Литекс и Чавдар Етрополе и другият на Васил Божков в долните групи.

"Очаквам планът да бъде приет и одобрен от кредиторите и държавата. Нямаме предварителни договорки с кредиторите. Нашият план съдържа напълно удовлетворяване на дължимите данъци към държавата и в известна степен удовлетворяване на останалите кредитори. Не се внася банкова гаранция, внася се банкова гаранция за определен брой вноски. Срокът за погасяване на задълженията към НАП е за около 30 години, около 900 000 лева на година", заяви Цветомир Найденов пред репортери.

"Първо трябва да се спаси ЦСКА, къде ще играе отборът и всичко останало е второстепенно. Нека се приеме планът, имаме проект за стадион за 35 000 седящи места. Задълженията към НАП са около 14 милиона лева. Към работници и служители е предвидено да се плащат около 35 процента", каза още Найденов.

Синдик Дора Милева поясни, че бъдещето на клуба зависи изцяло от кредиторите, а не от феновете.

"Това е план на ФК ЦСКА София ЕАД с представител г-н Найденов. Разгледах плана в основни линии. Имаше и предложение от Дениз Кизилоз на мейл, но не беше преведено на български и не отговаряше на изискванията за оздравителен план.

Планът на Найденов гарантира плащане на всички класове кредитори с всички гаранции, които изисква законът. Съдбата на ЦСКА ще решат кредиторите, а не феновете или обществото. Кредиторите ще решат дали ЦСКА ще бъде оздравен или не. Има забрани за трансфери, не за картотеки. Ние сме подали за картотекиране на футболистите от миналата година", каза Дора Милева.