Към момента няма да има мач за Суперкупата на България, защото шампионът Лудогорец (Разград) няма съперник, поясни вторият изпълнителен директор на Българския футболен съюз Павел Колев. ПФК ЦСКА АД, който спечели купата на България през пролетта на 2016, е в процедура по несъстоятелност и все още няма яснота дали ще продължи да развива каквато и да е дейност.

"Всичко зависи от производството по несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД. Въпросът е дали клубът, управляван от синдика, ще продължи да осъществява дейност и в бъдеще. Към момента Лудогорец няма съперник в двубоя за Суперкупата. Нещата зависят от това дали отборът ще кандидатства за лиценз за "Б" група. Трябва да имат заявен стадион за цяла година и финансиране. Зависи и от това дали ще имат достатъчно картотекирани играчи", коментира Колев на пресконференция на националния стадион "Васил Левски".

Ръководителят говори и за ПФК ЦСКА-София и приемането на документите от страна на Литекс.

"Когато започнахме този процес, никой не си е представял, че Литекс ще напусне терена в мача срещу Левски (на 12 декември 2015 година). Когато отборът беше поканен, никой пак не си е представял, че може да има такава операция по прекръстване и преместване. Случилото се не е по вина на футболния съюз. Това е проблем на нормативната база, която го допуска. Да бъдем смутени не е основание да отхвърлим случващото се, когато условията са спазени. Съжалявам за тази трансформация и за начина, по който тя се отразява върху нашите намерения", добави още Павел Колев.