Треньорът на ЦСКА Христо Янев отказа да коментира заплахите на Левски, че ще напусне първенството заради допускането на "червените" в елита.

Както е известно, това не е автентичния клуб от "Българска армия", а изхвърленият през декември Литекс, който беше преименуван, а седалището му преместено в София. "Без коментар, няма смисъл да говорим за другите отбори. Длъжни сме да се концентрираме върху представянето ни на терена", каза Янев преди излитането на "армейците" за подготвителния лагер в Австрия.

Там предстоят контроли срещу класни съперници. Първият мач е срещу Легия Варшава (2 юли), следват проверки с ФК Краснодар (7 юли), Динамо Киев (10 юли) и италианския гранд Интер (14 юли). "Не отиваме там да се надиграваме, а да изградим стойностен отбор, да разберем идеите, които имаме за развитието ни. Трябва да направим всичко да се подготвим добре, да направим всичко сме здрави и да направим група, която ще ни е полезна", добави младият спец.

Той коментира и решението на БФС да включи клуба в "А" група. "За нас това е нещо, което очаквахме от много време и се радваме, че се случи. И преди това бяхме спокойни. Сега просто трябва да удвоим усилията, които полагаме", завърши Янев.