Изпълнителният директор на новия ЦСКА – Пламен Марков, заяви, че не всички фенове ще припознаят любимия си отбор в хибрида, но добави, че всичко това се е направило в името на светлото бъдеще за клуба.

Рано тази сутрин "червените" отлетяха за подготвителния си лагер в Австрия, където отборът ще изиграе четири контроли, включително и срещу италианския гранд Интер.

"Нормално е вече да сме по-спокойни, след като се завърнахме в "А" група", заяви Марков преди отлитането на тима. "Това бе дълга сага, продължила цяла година. Неизвестността винаги е свързана със съмненията относно бъдещето на какъвто и да е процес, но сега нещата са ясни. Вярвам, че стотиците хиляди наши привърженици са доволни, благодарни сме на всички които помогнаха за решаване на бъдещето на ЦСКА. Сега топката е в нас да се подготвим добре и да се представим така, както трябва", каза още Марков, но след това добави, че не всички запалянковци ще подкрепят преименувания от Литекс в ЦСКА отбор.

"Сигурно ще има фенове, които няма да искат поне в началото да припознаят клуба, но така или иначе ЦСКА съществува, ЦСКА е жив, показахме го и миналия сезон с представянето си. Вярваме, че вече в Първа професионална лига ще се представяме убедително, така че всички да бъдем доволни", добави бившият национален селекционер.

Относно драмата със стадион "Българска армия" и базите в Панчарево, които все още принадлежат на автентичното дружество, Марков заяви: "Това не е от моите компетенции. Ние правим ремонт на "Българска армия", той се осъществява с единствено намерение ЦСКА да играе мачовете си от шампионата на този стадион. Въпросът е от компетенцията на Министерството на младежта и спорта. С тях трябва да се подпише нов договор. Това е мястото, където ЦСКА винаги е играл от съществуването си".

Марков не пропусна да коментира и изявлението на БФС, че в момента отборът е четирикратен шампион на България, а всички успехи все още са на името на автентичния клуб "Това не ме притеснява. Историята на ЦСКА е в ЦСКА, няма как тя да премине в друг клуб, още повече, че има заявени намерения от наша страна да се изкупят съответните успехи, за да може клубът да притежава всичко, което е спечелил в годините назад", разясни той.

Накрая Марков отказа да коментира заплахите на Левски, че ще напусне "А" група заради допускането на новото дружество в елита на българския футбол по административен път.