Президентът на Славия и член на Изпълкома на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов коментира предстоящото първенство в Първа професионална лига, както и участието на "белите" в него.

"Нашият път е начертан, ние ще го следваме. Ще даваме шанс на наши футболисти, българи. Дай Боже да продължат да се развиват и да намерят място в националните отбори. Това първенство е една голяма енигма. Предприехме някакви слънчасали ходове да слушаме Бенчмарк. Вариантът с 14 отбора е много добър. Най-добър е вариантът с 16 отбора, но да имат възможност да се издържат финансово до края на шампионата. Вариантът с първа шестица и втора осмица - вече опитахме и не е особено удачен за България".

"Тимовете от втората половина не се борят за нищо, с изключение на един-два отбора. Това се получи, защото се защитават интересите на една медия. Не може три-четири отбора да влизат в Първа лига без да са постигнали това по спортен път. Не е нормално да има толкова късни мачове, това е една заложена бомба. Представете си какво би станало в 23 часа в Борисовата градина. Защитават се интересите на двама или трима човека, не се гледат интересите на обикновения човек. Дано не се случат лоши неща по стадионите", коментира Стефанов на пресконференция. 

По повод на евентуалното завръщане на "белите" на стадион "Славия" той каза: "До Нова година ще се завърнем на нашия стадион, ако е дал Господ." През започващия тази седмица шампионат столичани ще домакинстват на националния стадион "Васил Левски".


Стефанов коментира и участието на Славия в Лига Европа, където отборът отпадна от полския Заглембе (Любин) след общ резултат 1:3. "Не одобрявам предварителните цели, които се поставят. Имаме много добър треньор, както и талантливи млади футболисти. Със сигурност трябва да бъдем в първата шестица. Участието в Лига Европа точно на този отбор на Славия беше много положително. Момчетата видяха, че дяволът не е толкова черен. Няколко индивидуални грешки в Полша ни лишиха от продължаване напред", каза още членът на Изпълкома на БФС. 

За предстоящия мач на "белите" срещу ЦСКА-София от първия кръг на шампионата в елита той коментира: "За мен няма нов ЦСКА. Това е много труден противник за всеки един отбор. Прогнози за мача не искам да правя, не разбирам достатъчно." 

Венцеслав Стефанов коментира и публиката на Левски. "Извинявам се на истинските левскари. Нямах предвид тях, когато казах "пет-шест хиляди наркомани". Озверялата тълпа псуваше мен и детето ми още по времето, когато Тодор Батков беше в Левски. Не искам да говоря за безбройните счупени седалки, както и за намерените спринцовки след мачовете срещу тях", добави Стефанов.