Тарторът на агитката на ЦСКА Росен Петров – Животното, който в момента излежава присъда заяви, че политик с бизнес за милиони иска да вземе всички сделки на Гриша Ганчев.

Той разкри, че благодетелят на "червените" му е ходил няколко пъти на свиждане, за да обсъждат бъдещето на клуба. Попитан на въпроса как един бизнесмен идва да се консултира с престъпник, осъден за участие в група за наркоразпространение, той отговори:

„Че той да не се консултира с мен за наркоразпространение? Консултирал се само за ЦСКА, това е единствената тема, за която говорим. Идва при мен, защото аз съм неформален лидер на „червената” агитка. Той не ме пита за своите бизнеспроекти, а за ЦСКА. Фенове ми идват на свиждане всяка седмица”, каза Животното пред БТВ и заяви, че той лично е настоявал да се оздрави старото дружество, а Гриша Ганчев е направил всичко по силите си в продължение на една година да го стори, но не успял. 

„Една година ходене по мъките. Параграф 22. Царят дава, пъдарят не дава. Трябваше да си играем във „В” група нонстоп”, коментира Петров. „Изходът от ситуацията, която аз дадох, е на всяка цена да се купи марката. Да се плати, ако не цялата сума към НАП, то поне реалният размер, без лихви. Защото това е ЦСКА. ЦСКА е историята. ЦСКА са феновете и историята, а не някакво дружество. Затова Гриша Ганчев ще купи марката на ЦСКА, друг избор няма”, сподели още Животното, а после бе попитан и за другия кандидат за „червените” – Васил Божков.

„Да извади 35 млн. и никой не може да му каже нищо. Няма обаче кой да стори това. Гриша Ганчев има подкрепата на феновете, а миналата година г-н Божков се срещна с привържениците, но не заяви желание да оздравява клуба. Искаше да направим нов отбор и да тръгнем от „А” окръжна. Защо тогава бе такова мнението му, а няколко месеца по-късно се обърна на 180 градуса. Дали не седи някой зад него, който има проблем с Гриша Ганчев и всичко да се прави умишелно? Не подозирам никой, питам просто дали това не е така”

Кой е този някой?

„Дали някой не му обещава нещо? Дали някой политик не седи зад него и не му обещава нещо?”

Кой е този политик, който може да обещава и да разпределя?

„Кой? Не знам кой. Бойко Борисов не е със сигурност. Явно някой се опитва да бъде по-силен от премиера и да дестабилизира държавата. Някой с тези разделения на феновете иска да постигне нещо. Постигна го в Левски, раздели момчетата там, настои ги едни срещу други. Те се усетиха момчетата, но малко късно. Усетиха се обаче и искаше сега при нас да го направи. Няма да го постигне.”

Кой е този човек?

„Чудя се постоянно, откакто съм в затвора и дойде лично заместник-градският прокурор да ми прави обиск. Аз лежа за катастрофа.”

Кой дърпа конците на прокуратурата?

„Аз ли да знам? Аз, дребният квартален наркодилър. Бих казал всичко, но това нещо ще ми тежи на мен, защото са ангажирани хора на високо ниво. Не защото някой го интересува Росен Петров, а защото се интересува от Гриша Ганчев. Това е човекът, с когото другият човек има конфронтация и с когото делят бизнес за милиони, но не могат да се разберат. На другия човек му се дава идеята да ударим Росен, да го вкараме в затвора, така агитката на ЦСКА ще отслабне, после ще изгоним Гриша Ганчев от клуба, а ти ще можеш да го натиснеш и да си свършиш работата. Става въпрос за политик, който застава зад Васил Божков и го кара да продължи да воюва с Гриша Ганчев.”

Дали това е Делян Пеевски?

„Нямам представа. Казах ти, че няма да го чуеш от мен нищо, защото ще ми натежи. Аз съм господин никой. Мога да черпя само негативи. Аз съм изкупителна жертва на войната между двама великани в държавата. Наистина великани.”