ЦСКА-София - Славия, мач от 1-и кръг на Първа професионална лига, стадион "Българска армия", днес от 21:15 часа

Вероятни състави

ЦСКА-София: Китанов, Атанасов, Чорбаджийски, Перес, Недялков, Арсенио Нунеш, Малинов, Галчев, Маламов, Диого Виана, Йорданов

Славия: Кирев, Гюргю, Сергеев, Велков, Пашов, Васев, Мартинов, Димитров, Сердеров, Балджийски, Йомов

Прогнозата на Gol.bg:

След летните революции по оста Ловеч - София новият ЦСКА влиза в първенството като основен конкурент на хегемона в последните години у нас Лудогорец. Тимът на Христо Янев направи доста солидна предсезонна подготовка с контроли срещу водещи европейски отбори, като записа престижна победа над Интер (2:1) и равенство 0:0 с Удинезе.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/aPLqfsN7VCM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

По-голямата част очертаващите се титуляри са доскорошни играчи на Литекс, сред които най-сериозно впечатление в подготовката направиха португалците Арсенио Нунеш и Диого Виана. Янев запази във всяка линия по един играч от геройския отбор, спечелил купата на България през миналия сезон.

В центъра на защитата ще бъде Божидар Чорбаджийски, в средата на терена капитанът Борис Галчев, на фланговете ще напада Станислав Маламов, а атаката ще води Преслав Йорданов.  В лагера на ЦСКА-София единственият футболист в лошо здраве е опорният халф Йордан Йорданов, който все още лекува травма и пропуска двубоя тази вечер.

Славия се надява да продължи възходящата си линия от края на миналия сезон. Симпатичният млад отбор на Саша Тарханов отпадна от раз в Лига Европа, но пък така ще хвърли всички сили за добър старт в новото първенство.

<iframe width="560" height="315" src="http://vbox7.com/emb/external.php?vid=1f99a24256" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Липсващ е левият бек Омар Абуд, който успя да се пребори за титулярно място. Вместо него дебют се очаква да запише румънецът Александру Гюргю. Другата опция е отляво да играе Сергеев, а в центъра на защитата да бъдат Стефан Велков и доскорошният бранител на ЦСКА Александър Бранеков.

На върха на атаката Тарханов най-вероятно ще се довери на Сердер Сердеров. По крилата ще му помагат Георги Йомов отдясно u юношата на червените Ивайло Димитров отляво, а Балджийски пък ще действа зад нападателя.

Голямото оръжие на Славия в този състав са контраатаките и ако издържи в защита, има сериозни шансове да си тръгне с нещо от мача. Все пак предимството е на страната на ЦСКА-София, който със сигурност ще атакува повече и ще търси победата. На "Армията" мирише на голове тази вечер и нищо чудно да паднат и в двете врати.

Резултат: 3:1