ЦСКА-София - Локомотив (ГО), мач от 5-ия кръг на Първа лига, стадион "Българска армия", съдия Никола Попов, тази вечер от 21:15 часа

Вероятни състави:

ЦСКА-София: Китанов, Атанасов, Чорбаджийски, Дюлгеров, Недялков, Галчев, Малинов, Симао, Виана, Арсенио, Десподов

Локомотив (ГО): Кунчев, Желев, Керчев, Кавдански, Фиданин, Христов, Мечев, Атанасов, Смирнов, Трифонов, Кънев

Прогнозата на Gol.bg:

За ЦСКА-София започва нова ера - "червените" продължават битката в Първа лига с Едуард Йорданеску, който смени подалия оставка Христо Янев след равенството 1:1 срещу Пирин в миналия кръг.

ЦСКА ще трябва да се реваншира за гафа преди седмица в Благоевград и ще годни убедителна победа с повече голове. 38-годишният румънец, син на легендата Ангел Йорданеску, даде заявка, че ще налага атакуващ футбол на "Армията".

Именно в нападение обаче червените получиха тежък удар - голмайсторът на тима Преслав Йорданов скъса коленна връзка и ще отсъства дълго от терена.

По всяка вероятност на върха на атаката ще започне Кирил Десподов. На фланга пък най-накрая дебют ще може да направи новото попълнение Давид Симао, който получи служебна картотека и попадна в групата за домакинството на Локо (ГО).

Очертава се гостите от Горна, водени от Ангел Червенков, да забъркат бетон отзад и да дебнат съперника контраатаки. При всички положения ЦСКА-София ще търси ранни голове, подобно на мача с Нефтохимик (5:1), когато решиха всичко до средата на първото полувреме.

Ако удържи началния натиск обаче Локото може и да обърка сметките на фаворита. Класата на червените очевидно е по-голяма и на практика само те могат да си усложнят мача, който минава в графата задължителни три точки. По-вероятно обаче е ЦСКА-София да вземе своето въпреки напрежението около треньорската смяна на "Армията".

Резултат: 2:0