Новият треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску се е включил активно в селекцията на армейците. Той иска да привлече един от най-добрите футболисти, играли под негово ръководство в Пандури.

Става въпрос за 28-годишния халф Дан Нистор, пише "Тема спорт". Той е бил неизменен титуляр под ръководството на Йорданеску, като през последния сезон има 35 мача и 1 гол в елита. Нистор обаче се намира в деликатна ситуация. На 10 август румънската федерация обявява, че той е свободен агент. Халфът се разбира да подпише с Динамо Букурещ, където треньор е бившият наставник на ЦСКА Йоан Андоне. От Пандури обаче обжалват решението на федерацията и трансферът на Нистор в гранда от Букурещ е стопиран. Сега се очаква решение на футболния съюз, който да постанови окончателно дали играчът е свободен агент.

В тази ситуация Еди Йорданеску се надява да убеди Нистор да предпочете ЦСКА и така да го измъкне под носа на Динамо. Халфът има над 180 мача в румънския елит, както и кратък престой във френската Лига 1 - в Евиан. Армейците искаха да привлекат и румънския национал Кристиян Съпунару. В четвъртък обаче той се класира за групите на Лига Европа със своя Астра Гюргево и подобен трансфер вече изглежда почти невъзможен.