Двама португалци и колумбиец подсилиха ЦСКА, съобщи сайтът на "червените".

Освен Рубен Пинто клубът привлича неговия португалски сънародник Руй Педро, както и колумбиеца Уилмар Джордан.

Атакуващият халф Руй Педро е роден на 2 юли 1988г. в Порто. Руй се присъединява към академията на Порто още 13-годишен, където минава през всички юношески и младежки гарнитури и подписва професионален договор с клуба, но е преотстъпен, за да трупа опит.

Следват няколко сезона под наем, докато през 2011г. се присъединява към румънския ЧФР Клуж, където става шампион и играе в групите на Шампионската лига. Напуска румънския отбор през 2014 година.

Последните 2 години играе в португалския Академика, където записва 57 мача и 8 гола.

Руй Педро има общо 66 мача и 20 гола за всички юношески и младежки формации на националния отбор на Португалия.

„Много съм щастлив да подпиша с толкова голям отбор. Нямам търпение да започна тренировки с новите съотборници”, заяви при пристигането си на „Армията” Руй Педро.

Рубен Пинто е юноша на Бенфика, но не е записал нито едно участие за първия тим на гранда. В Периода 2012-2015 защитава цветовете на Бенфика Б, като има 59 мача и 10 гола.

Даден е под наем за един сезон в Пасош де Ферейра, за който записва 16 мача и 1 гол. От 2015 досега играе за Беленензеш, като има 31 мача и 2 гола.

Рубен Пинто е минал през юношеските и младежките гарнитури на Португалия, като има 3 мача за състава до 21 години.

Той е на 24, висок е 181 сантиметра и може да играе като офанзивен и дефанзивен халф.

Уилмар Джордан е роден на 17 октомври 1990 г. в Меделин и като малък започва да тренира футбол в родния си град. В родината си играе за юношеските формации на Атлетико Национал и Депортиво Кали, а първият му професионален договор е с отбора на Атлетико Ла Сабана. През сезон 2010-11 талантът и головите му качества блесват с пълна сила в Примера дивисион на Венецуела. В скромния тим на Монагас нападателят става втори голмайстор на местния шампионат с 19 попадения в 33 мача, като в Апертура отбелязва 8 и в Клаусура нови 10 гола. Вкарва и един гол в плейофите за крайното класиране където отборът му завършва на 11-то място.

Следва трансфер в Южна Корея, където играе първо за Геонгнам, а от началото на 2013 г. е трансфериран в популярния местен клуб Съннам Чунма.

Пристига в Ловеч през лятото на 2013 г. от едноименния отбор от град Съннам, Южна Корея. На 28 юли 2013 г. прави официален дебют за Литекс в мач от първия кръг на сезон 2013-14 за домакинската победа с 4:1 над Нефтохимик. На 26 юли отбелязва и първото си попадение за „оранжевите“ за победата с 2:0 при гостуването на Локомотив София в мач от втория кръг на А група .

Още в първия си сезон отбелязва 20 гола и заедно с Мартин Камбуров стават голмайстори на шампионата.

На 27 февруари 2015 г. преминава в китайският Тиендзин Теда за трансферна сума на стойност 1,6 милиона евро.