Легендарният голмайстор на ЦСКА Петър Жеков е помощник-треньор на тима в края на 80-те години на миналия век, когато на "Армията" , а и в българския футбол като цяло властва триото Пенев-Стоичков-Костадинов. Вестник "Тема Спорт" го потърси, за да го върне малко към онова романтично време на футбола ни, от което част бе и Любослав Пенев.
 
"Работих с него две-три години на "Армията", преди да излезе в чужбина и да подпише с Валенсия. Каквото можах му дадох от себе си. Попиваше бързо, само с десния си крак ме озори една година, но се научи да играе добре и с него. Имаше страхотен реализаторски нюх - споделя Жеков. -
 
"Направи блестяща кариера в чужбина. Превърна се в кошмаp на Реал Мадрид. Един от нашите най-добри футболисти за всички времена" - добави славният падател.
 
"Голяма деветка, но за съжаление вече няма такива играчи, истински тарани и господари в наказателното поле, които в същото време да са майстори и на последнията. Рядка порода са такива играчи като него. Едва ли скоро ще имаме такъв нападател, забравете", отчете Жеков.