ЦСКА-София получи пореден удар по шампионските си мераци в Първа лига. В напечен двубой с много искри по терена "червените" завърши 0:0 при гостуването си на Ботев (Пловдив). Двата отбора завършиха с по десет души на терена.

В края на първото полувреме Давид Сиамо от ЦСКА-София бе изгонен за удар с лакът в лицето на Тодор Неделев. В средата на втората част пък Стенио от Ботев получи червен картон, след като настъпи падналия на тревата Петрус Бумал.

"Армейците" имаха по-добрите шансове за гол, но Руй Педро и Станислав Манолев профукаха най-добрите положения пред вратата на пловдивчани. Така тимът на Едуард Йорданеску продължава лошата серия при гостуванията си извън столицата с четвърти мач без победа, при която има едва един отбелязан гол.


ЦСКА-София се надяваше на първа победа навън в първенството при гостуването си на Ботев (Пд) в Коматево. "Червените" започнаха само с една промяна в състава, който разби Берое с 4:0 в миналия кръг.

Треньорът Едуард Йорданеску върна сред титулярите Рафаел Перес, който изтърпя наказание и смени Александър Дюлгеров в центъра на защитата. В състава на Ботев имаше само една промяна от двубоя с Дунав, спечелен с 2:1 преди седмица. Титуляр в средата на терена започва Стенио за сметка на Серкан Юсеин.

Първите минути в Коматево бяха равностойни, с доста битка в средата на терена. Постепенно ЦСКА-София овладя центъра с повече агресия и стигна до добро ситуации, но не успя при завършващия удар. В 15-ата минута Кулма свали дълга топка за Руй Педро, който се измъкна сам срещу вратаря, но стреля над вратата.

В средата на полувремето Ботев получи тежък удар, след като халфът Фелипе Бризола се контузи и се наложи да бъде принудително заменен от Серкан Юсеин. Едва след половин час игра пловдивчани показаха зъби и стигнаха до първото си опасно положение.

Страхотен пас на Неделев зад червената защита намери Жоао Пауло, който обаче от малък ъгъл не успя да преодолее Китанов. Към края на полувремето играта се накъса заради доста нарушения.

В 39-ата минута двата отбора се захапаха след фаул на Руй Педро, а съдията Драгомир Драганов вдигна жълти картони на Руй Педро от ЦСКА-София и Иван Стоянов от Ботев. Малко след това Арсенио Нунеш имаше чудесен шанс да порази вратата на домакините, но ударът му от границата на наказателното поле премина встрани от вратата.

В продължението на първата част напрежението на терена се нажежи до червено. Поредният фаул предизвика меле между играчите на двата отбора. В суматохата Давид Симао от ЦСКА-София удар с лакът Тодор Неделев от Ботев и бе изгонен с червен картон от рефера Драгомир Дрганов.

Меледже и Неделев пък получиха жълти картони заради провокации. Така "червените" трябваше да доиграят мача с десет души на терена.

На почивката треньорът на ЦСКА-София реши да се подсигури с включването на дефанзивния халф Петрус Бумал за сметка на Рий Педро. Въпреки численото си предимство Ботев не успяваше да наложи натиск. Дори гостите продължиха да създават повече опасности за гол.

В 63-ата минута пловдивчани извадиха голям късмет, когато след центриране от фаул Манолев от няколко метра на далечната греда не успя да засече топката във вратата

В 66-ата минута Ботев остана също с десет играчи на терена. Халфът на "канарите" Стенио стъпи умишлено върху крака на падналия на земята Петтрус Бумал и също бе изгонен.

До края на двубоя двата отбора не успяха да се излъжат и така поделиха точките. С равенството ЦСКА-София временно се изкачва на третото място, а Ботев се нарежда шести преди останалите мачове от 9-ия кръг на Първа лига.

Ботев (Пд) - ЦСКА-София 0:0

Ботев (Пд): Г. Георгиев, Панов, Златков, Терзиев, Кр. Стоянов, Меледже, Стенио, Фелипе Бризола (21 - Юсеин), Неделев, Ив. Стоянов (85 - Косоко),  Жоао Пауло (90 - Кутев)

ЦСКА-София: Китанов, Недялков, Чорбаджийски, Перез, Манолев, Рубен Пинто, Нунеш, Диого Виана (80 - Ал. Георгиев), Симао, Руй Педро (46 - Бумал), Кулма