ЦСКА-София и Левски не успяха да се победят в напрегнат мач от 10-ия кръг на Първа лига. В люта битка на националния стадион "Васил Левски" двата отбора завършиха 1:1.

Франсис Нар даде преднина на "сините" малко преди почивката. Към края на мача резервата Преслав Йорданов изравни от дузпа и донесе точката на "червените".
 

Галерия

ЦСКА-София имаше предимство през по-голямата част от мача, след като изненадващо лидерът в първенството Левски игра твърде предпазливо и само дебнеше на контраатаки.

Тактиката на Люпко Петрович в крайна сметка не сполучи. Въпреки изпусната победа Левски остава на върха в класирането с две точки пред втория Лудогорец, но и с мач повече.


ЦСКА-София и Левски се хвърлиха в свирепа битка на националния стадион "Васил Левски". "Червените" трябваше да спрат устрема на лидера от "Герена", който нареди седем поредни победи със само един допуснат гол.

Изненадата в състава на ЦСКА-София бе липсата на Арсенио Нунеш, който получи травма на снощната тренировка на "Армията" и отпадна от групата на треньора Едуард Йорданеску. За сметка на това титуляр започна юношеският национал Александър Георгиев, който обаче не успя да впечатли с нищо.

В лагера на "сините" имаше две промени от последния мач с Дунав, спечелен с 2:0. На пейката останаха Антонио Аниете и Божидар Краев. В защита на десния бек се завърна Сашо Александров, а в средата на терена започна Мехди Бурабия.

ЦСКА-София рискува още в началните минути с атаки в търсене на ранен гол. В 3-ата минута Виана центрира отдясно в наказателното поле, където Руи Педро стреля с глава, но покрай вратата. Само пет минути по-късно дойде един от най-зрелищните моменти в мача.
 

Галерия

Рубен Пинто изпрати истински снаряд от около 30 метра, но вратарят на Левски Йоргачевич със страхотен плонж изби под гредата. Половин час "червените" владееха инициативата, докато съперникът дебнеше своя момент.

Той дойде в 34-ата минута След лошо изнасяне на топката от ЦСКА-София Адениджи пусна топката към Франсис Нар в наказателното поле, който от десетина метра прониза Китанов за 1:0. Така Левски поведе в резултата с единственото си голово положение за полувремето.

След почивката треньорът на "червените" Едуард Йорданеску смени разочаровалият Александър Георгиев с Преслав Йорданов, който записа първи игрови минути след контузията си в началото на сезона.

Втората част започна по сходен начин с първата - ЦСКА-София се хвърли в атака, този път за да обръща резултата. В 54-ата минута всички в червено скочиха с искане за дузпа заради съмнения, че Веселин Минев игра с ръка в наказателното поле, но съдията Стоянов отсъди корнер.

Галерия


Постепенно устремът на ЦСКА-София секна, а Левски отново влезе в ролята на "умряла лисица". В 70-ата минута "сините" можеха да довършат съперника с втори гол. Брилянтна контраатака на "сините" изведе Георги Костадинов сам срещу вратаря, но Китанов парира удара му.

Както често става във футбола, Левски си изпати за пропуска. В 75-ата минута стражът на Левски Йоргачевич се хвърли в краката на Преслав Йорданов и го събори в пред вратата и реферът Стоянов посочи бялата точка. Зад топката застана влезлият като резерва Преслав Йорданов, който стреля хладнокръвно в обратния ъгъл на Йоргачевич и изравни резултата - 1:1.

В продължението на мача резервата Виктор Генев можеше да вкара победен гол за Левски, но ударът му с глава мина над вратата и резултатът остана непроменен.

ЦСКА-София - Левски 1:1

0:1 Нар 34
1:1 Йорданов 77

ЦСКА-София: Китанов, Манолев, Перес, Чорбаджийски, Недялков, Пинто, Бумал, Виана, Педро, Ал. Георгиев, Кулма

Левски: Йоргачевич, С. Александров, Пиргов, Ал. Александров, Минев, Костадинов, Де Ноойер, Бурабия, Прохазка, Нар, Адениджи