Крилото на ЦСКА Арсенио Нунеш замина за Сърбия. Португалецът ще премине няколко процедури при популярната лечителка Мариана, след като получи разтежение точно преди Вечното дерби. Той напусна последната тренировка в навечерието на сблъсъка и изобщо не попадна в групата.

Арсенио със сигурност е аут за гостуването на Монтана в Ловеч този петък от 20:00 часа, а е под въпрос и за срещата с Локо Пд на „Армията” на 29 октомври. Очаква се обаче Мариана да вдигне португалеца за двубоя със смърфовете и Арсенио да пропусне само две срещи – изминалата с Левски и предстоящата с Монтана. Също като него по-рано през сезона процедури при сръбската лечителка премина и Диого Виана. И той имаше разтежение, но възстановяването му отне доста дълго време и още не може да се върне към познатата форма. 

С оглед контузията на Арсенио и силното включване на Преслав Йорданов във Вечното дерби, Еди Йорданеску ще предприеме промени в стартовите 11. Очаква се Преслав да бъде титуляр срещу Монтана, а Кулма, който досега играеше на върха на атаката, може да седне на пейката. При това положение титуляр по лявото крило ще е Александър Георгиев (19 г.). Другият вариант е Кулма да стартира по фланга, а Георгиев да остане резерва.

Станислав Манолев пък напусна по собствено желание Вечното дерби, като бе заменен четвърт час преди края, след като получи силен удар малко преди това. Очаква се обаче Манолев да е титуляр в двубоя. Той вече има алтернатива в лицето на Стойчо Атанасов (19 г.), който е напълно готов да се завърне на терена. В защита може да се разчита и на Александър Дюлгеров. Двамата с Атанасов тренират пълноценно от седмица насам.