Ръководството на ЦСКА депозира молба до БФС с желание на срещата между отборите на ЦСКА и Локомотив Пловдив на 29-и октомври да бъдат допускани жени и деца.

"Червените" са наказани с един мач при закрити врата заради поведението на феновете по време на дербито с Левски преди 10 дни и трябва да изтърпят санкцията на домакинството на "Българска армия" срещу Локомотив.

"Ние като клуб искаме да ви уверим, че ще бъдат взети мерки относно поведението на нашите привърженици, но също така бихме желали да обърнете внимание като компетентен орган на множеството провокации към наши състезатели и фенове и грозните сцени, които се срещат по време на мачовете от първенството ни", пише в молбата на клуба до СТК и комисията по феърплей и етика към БФС.

"Молим ви за съдействие от ваша страна да ни бъде разрешено на горепосочената среща да бъдат допуснати представители на нежния пол, като придружители на деца до 12-годишна възраст. Също така желаем да ви информираме, че приходите от мача ще бъдат дарени на благотворителна цел. Молбата ни не е прецедент, тъй като сме виждали подобни случаи в други европейски страни и първенства.

"През 2013 година в мач за купата на Холандия фен нахлува на терена и предизвиква меле и следва прекратяване на срещата. Аякс Амстердам е наказан преиграването на двубоя да бъде на закрити врата. В следствие на искане от страна на Аякс мачът се играе пред погледите на 20 000 деца.

През 2011 година турският гранд Фенербахче получава същата санкция от федерацията. Отборът трябва да търпи наказанието в среща срещу Манисаспор. Турската федерация на свой ред разрешава да раздаде безплатни билети на майки и деца", пише още в молбата на ЦСКА, подписана от изпълнителния директор Трифон Попов.