ЦСКА-София е бил допуснат за участие в Първа професионална лига по незаконен начин. Това заяви адвокатът по спортно право Георги Градев. Повод за изказването му е появилата се информация, че на "Българска армия" искат да променят името на клуба в търговския регистър от ЦСКА-София на ПФК ЦСКА.

Становището на Градев категорично противоречи с мнението на БФС, от където твърдят, че всички закони относно участието на ЦСКА-София в елита са спазени. "Интересно как Литекс е бил допуснат до процедура за издаване на лиценз за Първа лига след преименуването си през лятото без оглед на 3-годишния срок по чл. 31, към който чл. 13 препраща!? Особено чл. 31, ал. 3 е категоричен, че Литекс, след промяната на седалището, името и клубните цветове, няма място в професионалния футбол въобще! Същото се отнася и за Ботев Луковит (настоящ Литекс), който няма право на лиценз за Втора лига следващата година", написа Градев във Facebook.

Наредбата също така гласи, че клубовете могат да променят наименованието си само преди старта на новата състезателна година.