ЦСКА-София записа първа домакинска загуба в Първа лига и продължава да изостава от лидерите в класирането. При гробната тишина на "Българска армия" "червените" паднаха 0:1 от Локомотив (Пд). Гостите вкараха ранен гол чрез Дани Кики и с голяма доза късмет устискаха преднината си до края на двубоя.

Командата на Едуард Йорданеску имаше превъзходство през почти целия мач, но направи прекалено много пропуски пред вратата на съперника. Така с мач повече ЦСКА-София изостава на шест точки от втория Левски и на седем от лидера Лудогорец.


ЦСКА-София се считаше за фаворит, макар да нямаше подкрапата на своите привърженици. "Червените" трябваше да играят пред празни трибуни заради наказание, след фенските изцепки преди седмица на дербито с Левски.

Локо (Пд) обаче рано-рано обърка сметките на домакините. В 10-ата минута Дани Кики се измъкна на фланга, проби навътре в наказателното поле и с нисък диагонален удар порстреля Конов за 0:1. След изнандващия удар ЦСКА-София се хвърли в атака и наложи тотално превъзходство. Играчите на Едуард Йорданеску обаче изпуснаха куп положения в търсене на изравнителния гол.

В 17-ата минута ентриране на Станислав Манолев стигна Давид Симао на далечната греда, който от няколко метра стреля, но Ел Харуби излезе и спаси удара му. Малко след това Преслав Йорданов направи впечатляващ ножичен удар, който обаче се отби от съперник и мина покрай вратата в корнер. Последваха опасни изстрели на Арсенио Нунеш и Диого Виана, но пак без успех.

В 40-ата минута ЦСКА-София на два пъти в рамките на минута пропиля поредните шансове да изравни. Диого Виана центрира остро от дясно и Кирил Котев едва не заби топката в собствената си врата. След корнера отново Преслав Йорданов игра с глава, но над вратата.

Така Локо (Пд) имаше преднина с единствения си удар към вратата на съперника, докато ЦСКА-София профука половин дузина изгодни положения за гол.

След почивката Едуард Йорданеску извади от игра виновника за допуснатото попадение Рафаел Перес, като на негово място пусна Александър Георгиев. Домакините продължиха да владеят инициативата. В 51-ата минута Ел Харуби спаси пореден удар, този път на Манолев от фаул.

В игра се появи и златната резерва от миналия мач с Монтана Милчо Ангелов. Натискът на "червените" продължи, но гостите от Пловдив бяха добре подредени пред своята врата.

В 66-ата Давид Симао получи добра топката на границата на наказателното поле и пак сантиметри раздели ЦСКА-София от гола. Секунди по-късно Кирил Котев изби топката от голлинията при удар на Арсенио Нунеш.

В самия край на мача резервата Кирил Десподов опита да вкара от пряк свободен удар и пак топката профуча до страничната греда. Така Локо (Пд) изстрада победата и си тръгна от смълчания "Българска армия" с трите точки.

ЦСКА-София - Локомотив (Пд) 0:1

0:1 Кики 10

ЦСКА-София: Конов, Манолев, Чорбаджийски, Перес (46 - Дюлгеров), Недялков, Пинто, Симао, Виана, Руи Педро, Нунеш, Йорданов

Локомотив (Пд): Ел Харуби, Крумов, Котев, Виданов, Горанов, Траянов, Райнов, Кики, Бакалов, Райков, Камбуров

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7bJpN59LjJw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>