ЦСКА-София направи първи гаф при новия временен треньор Стамен Белчев. "Червените" завършиха 0:0 при гостуването си на Локомотив (Горна Оряховица) и рискува отново да изпадне от тройката в Първа лига.

Макар да нямаше голове, двата отбора изиграха приличен мач, с доста интересни моменти и пред двете врати. ЦСКА-София имаше по-чистите положения, но за пореден път направи сериозни пропуски.

В края на мача и късметът удари рамо на Горна, след като Преслав Йорданов можеше да донесе победата на "червените", но нападателят удари гредата.


ЦСКА-София се надяваше да продължи възхода си след треньорската смяна. Под ръководството на Стамен Белчев "червените" гонеха трета поредна победа при гостуването си на Локомотив ГО. На стадиона в Горна Оряховица се изсипаха над 9 запалянковци, които за първи път от 21 години насам ще гледат своя любим отбор в елитния футбол.

Ентусиазмът при домакините се усети още от самото начало на двубоя. В първите десетина минути Локото можеше на два пъти да шокира гостите с ранен гол. Първо Китанов се размина с топката при извеждащ пас за Курьор и "червените" извадиха късмет, че мина покрай лявата врата.

Малко след това Йордан Апостолов стреля мощно, на пътя на топката обаче самоотвержено застана защитникът Рафаел Перес. Домакините имаха претенции за дузпа заради игра с ръка, но реферът справедливо Ивайло Стоянов остави играта да продължи.

В 17-ата минута треньорът на "червените" Стамен Белчев прибегна до принудителна сняма. Нападателят Милчо Ангелов, който за първи път започна като титуляр за ЦСКА-София, получи контузия и напусна терена, а на негово място на върха на атаката застана Преслав Йорданов.

В средата на полувремето гостите влязоха в час и поеха инициативата в мача. Последваха няколко добри ситуации, но завършващият удар куцаше. Никола Колев на два пъти опита с далечни изстрели да порази вратата на Горна, но в първия случай топката мина на сантиметри от гредата, а след това Банков се намеси блестящо и изби в корнер.

След почивката Локо ГО отново започна по-активно и бе доста близо до откриване на резултата. В 50-ата минута домакините стигнаха до най-чистото си положения досега в мача.  Курьор центрира от фаул в наказателното поле, където Апостолов засече топката с глава, но право в Китанов.

ЦСКА-София нямаше намерение да се отказва трите точки и също търсеше попадение. Удар на Рубен Пинто облиза лявата на греда на Банков. В 61-ата минута Диого Виана нахлу в наказателното поле и стреля от десетина метра, но над вратата.

След това и Манолев се пробва от далеч, но и той не намери целта. В 68-ата минута халфът на Локо Симеон Мечев впечатли с чудесен прехвърлящ удар от над 30 метра, но Китанов внимаваше и изби падащата под гредата топка.

В самия край на мача Преслав Йорданов можеше да се превърне герой за ЦСКА-София. Нападателят отклони далечен удар на Недялко, но намери левия страничен стълб и така Локо Го оцеля.

Локомотив ГО - ЦСКА-София 0:0

Локо ГО: Банков, Желев, Цонков, Керчев, Фиданин, Ндонг, Апостолов, Мечев, Атанасов, Курьор, Кифуети

ЦСКА-София: Китанов, Недялков, Чорбаджийски, Перес, Пинто, Виана, Манолев, Бумал, Колев, Кулма, Ангелов

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=f29998bc78" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>