ЦСКА ще изиграе 5 или 6 контроли по бреме на лагера си в Испания. 

Подготовката там ще стартира на 18 януари и ще продължи до първите дни на февруари. Договорени вече са три проверки - с Динамо Киев, Спартак Москва и Базел. 

Освен с тези съперници ЦСКА ще премери сили най-малко с още два отбора. Все още не е решено дали червените ще имат спаринг в България преди заминаването си за Иберийския полуостров, пише „Тема спорт”.

Проверка на родна земя обаче със сигурност ще има след прибирането на ЦСКА от Испания, като тя ще се проведе на стадион "Българска армия". От Борисовата градина трябва да обявят тези дни новината около треньорския пост. Индикациите сочат, че Стамен Белчев ще запази поста си, но не е изключена изненада в последния момент.

Тимът може да има и нов директор. В клуба умуват за привличането на силна фигура, която да е неотлъчно до отбора. Да присъства на всяка една тренировка и да държи играчите непрестанно под око и контрол. Подобен човек е нужен от гледна точка подобряване микроклимата в съблекалнята, който през есента не бе на необходимото ниво.

Вариант бе Наско Сираков, но на този етап няма развитие относно евентуално негово назначение. На "Армията" все още умуват как да процедират по този въпрос, като окончателно решение ще има в първата половина на януари.