С пожелания за здраве и пълноценна подготовка преди предстоящия тежък полусезон в Първа професионална лига и с увереност, че той ще бъде успешен за тима започна днешната пресконференция на управителя на ОФК Пирин Благоевград Венко Попов. Той коментира и Стефан Генов, който вчера избяга по посока ЦСКА.

"Неприятно е това, което се случи със старши треньора. За съжаление, и това го има вече в българския футбол. Прецедент е, не знам дали го има и в световната практика, действащ старши треньор да бъде нает от друг клуб. Но все пак сме в България и това явно може да се случи. Крайно съм разочарован от действията на г-н Генов. Некоректно е от негова страна да постъпи по този начин. Защото всички знаем, нямаше никакви индикации за раздяла с него".

"Всичко вървеше съвсем нормално, планът за подготовка е правен под негова диктовка. Селекцията - също, освободихме футболисти, взехме футболисти, изцяло по негова препоръка. За съжаление, той ни сервира тази новина три-четири дни преди да започнем зимната подготовка".

"За мен не само той е виновен. Нормално беше клуб като ЦСКА-София да ни потърси по-рано, ако са имали такова намерение да ангажират нашия старши треньор. Да седнем да разговаряме, а в разговорите могат да се случат много неща. Но по този арогантен начин, по който се случи всичко, не го приемам и мисля, че не това е начинът за работа във футбола на ниво "А" група", коментира Венко Попов. 

"Ще се търсим до последно правата", допълни Попов по темата, като отправи и въпрос към Стефан Генов: какъв пример дава с тази своя постъпка на футболистите, които трябва да тренира и възпитава? А въпросът му към хората, които го ангажират, след като знаят, че има действащ договор с друг клуб, е какъв е техният морал. Попов поясни, че е имало обаждане от човек от ЦСКА-София, но, че не са водени никакви преговори за ангажирането на старши треньора.