ЦСКА умува за предложение към халфа Мартин Райнов. 24-годишният габровец ще разтрогне до края на седмицата договора си с Локо Пд, след което ще вземе решение къде да продължи кариерата си. Интерес към него не липсва, като освен от армейците, той е желан от Берое и Славия. 

ЦСКА го искаше и точно преди година, докато бе в Трета лига. Тогава червените пак бяха отправили предложение на Райнов, но той предпочете офертата от Локо Пд. Сега обаче ситуацията е по-различна и вътрешният халф може да се съгласи на предложение от „Армията”. Една от причините е, че се познава отлично с треньора Стамен Белчев.

Двамата работиха заедно в Хасково в Първа лига през пролетта на 2015 г. и Райнов бе непоклатим титуляр във всички срещи при Белчев от март до края на сезона. От друга страна, армейците имат нужда от надеждна опция за халфовата линия след напускането на Борис Галчев.

Титуляри в средата на терена се очертава да бъдат Рубен Пинто и Петрус Бумал. Но пък Райнов показа добър прогрес през изминалия сезон, като достигна и до националния отбор, и в ЦСКА би могъл да се бори за титулярно място.

През цялата 2016 г. халфът записа 31 мача и 3 гола във всички турнири. Той бе основна фигура в състава при Илиан Илиев този сезон, но след като Едуард Ераносян пое черно-белите, полузащитникът се застоя на пейката.

„Бъдещето ми е ясно – напускам Локо Пловдив. До няколко дни, предполагам до края на седмицата, ще седнем и ще се разберем с клуба. Оттам ще го мисля”, каза Райнов пред „Тема Спорт”.
На въпрос дали може да потвърди за интерес от страна на ЦСКА, той не отрече: „Нека да приключа отношенията си с Локо Пловдив и ще реша. Имам опции, но искам първо да се разделя с клуба”, добави Райнов.