Трескава подготовка за 70-годишнината на ЦСКА кипи още отсега на „Армията”. Организирането на събитието, което ще се проведе на 5 май 2018 г., вече е в ход и в някои аспекти е напреднало значително. Според информация на „Тема Спорт” част от грандиозният празник който стяга клубът ще се проведе в зала 1 на НДК.

Армейците ще поканят президента ген. Румен Радев за патрон на тържеството, отново по подобие на предишния юбилей, който се проведе под егидата на Георги Първанов. И двамата президенти са признавали публично, че са привърженици на най-титулувания клуб у нас. 

Освен това ЦСКА организира и специален комитет за тържеството, съставен от емблематични фигури, свързани с клуба. В него ще влязат част от легендарните футболисти, носили червения екип. Също така ще има и популярни личности от светския живот – писатели, политици, актьори, музиканти... Съсловието ще е доста пъстро. Ще влязат и известни фенове и журналисти, посветили дейността си на армейците. Броят на хората в комитета ще бъде 70.

От клуба подготвят и специални класации по повод годишнината. Те ще включват най-добрите 70 футболисти, както и по 7 най-изявени играчи на всеки пост. 

С това няма да се изчерпят всички инициативи на ръководството. Идеята е да се организира приятелски шоу-мач, който да е гвоздеят на програмата. Подготвя се покана към велик клуб, който е играл срещу ЦСКА в евротурнирите. Намерението е срещата да се проведе на националния стадион „Васил Левски”. Възможно е да има и концерт, но за организацията на тези инициативи все още е рано да се говори с голяма конкретика. 

Финансовият благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев обяви в своето интервю за книгата: „Това е ЦСКА”: „Ще се постараем тази годишнина да бъде запомнящо се събитие.”